luni, 17 iunie 2013

Waffles cu banane şi ciocolată





Vă recomand un mic dejun potrivit pentru o dimineaţă de weekend, în care doriţi un strop de răsfăţ!

Pentru 8 waffles:

125 grame unt
150 grame făină
75 grame zahăr
75 ml lapte
un plic praf de copt
extract vanilie
2 ouă

Pentru sos:
100g ciocolată neagră (am folosit cu portocale)
1 cub unt
2 banane
40 ml lapte (cantitatea poate varia în funcţie de textura pe care doriţi să o aibă sosul)

I

II













Preparare:

Primul amestec:
Topim untul în lapte şi separăm ouale. Punem gălbenuşurile în amestecul de unt şi lapte şi adăugăm vanilia. 

Al doilea amestec:
Punem făina într-un bol, adăugăm praful de copt şi facem un gol în centru. 

Primul amestec (de lapte) se toarnă în golul făcut în cel de-al doilea amestec. 

Batem albuşurile spumă împreună cu zahărul. Le adăugăm în compoziţia de mai sus, amestecându-le uşor de sus în jos.

III
IV









Încălzim aparatul, îl ungem cu unt topit şi turnăm cu un polonic aluatul, astfel încât marginile aparatului să rămână libere. Lăsăm 2-3 minute (în funcţie de aparatul folosit) să se coacă şi sunt gata!


V
VI









Le-am servit cu banane şi cu un strop de ciocolată neagră făcută la bain marie, un cub de unt şi puţin lapte.

Pot fi servite cu orice tip de fructe sau chiar cu frişcă. Este nevoie doar de puţină imaginaţie şi micul dejun (sau desertul) este gata!



Enjoy it!


2 comentarii:

  1. Arata super,sunt convisa ca sunt si super gustoase,sa ne prepari si noua in curand.

    RăspundețiȘtergere
  2. Promit sa va prepar, sunt foarte bune, perfecte pentru orice moment al zilei!

    RăspundețiȘtergere