Tzatziki - o salată aperitiv grecească ce este foarte uşor de făcut acasă şi, în plus, este foarte delicioasă. Se poate
servi în nenumărate feluri – ca şi garnitură pentru grătar, cu cartofi copţi, cu salată
sau simplă.
Ingrediente:
400 g iaurt gras grecesc (se poate folosi orice iaurt, dar
pentru o consistenţă cremoasă şi un gust autentic trebuie sa fie iaurt
grecesc)
Ulei de măsline
6 castraveţi mici (sau unul foarte mare)
o legătură de mărar
2-3 căţei de usturoi (după
gust)
o lingură de zeamă de lămâie
Sare
Se începe cu castraveţii, care se curăţă şi se dau pe răzătoare. Se presară un pic de sare peste ei si se lasă la scurs în timp ce pregătim iaurtul.
Se încorporează uleiul de măsline în iaurt, amestecând continuu. Se pune ulei puţin câte puţin până când iaurtul îşi schimbă gustul şi se simte cel de măsline.
Se adaugă căţeii de usturoi striviţi,
castraveţii (pe care trebuie să îi stoarceţi foarte bine), mărarul, zeama de lămâie şi,
dacă mai este nevoie, se mai adaugă sare. Se lasă la frigider minim o oră
înainte de servire.
Cu toate că am făcut porţie dublă, la
noi s-a terminat imediat! :)
Enjoy it!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu