miercuri, 26 iunie 2013

Tzatziki


















Tzatziki  - o salată aperitiv grecească ce este foarte uşor de făcut acasă şi, în plus, este foarte delicioasă. Se poate servi în nenumărate feluri – ca şi garnitură pentru grătar, cu cartofi copţi, cu salată sau simplă.

Ingrediente:
400 g iaurt gras grecesc (se poate folosi orice iaurt, dar pentru o consistenţă cremoasă şi un gust autentic trebuie sa fie iaurt grecesc)
Ulei de măsline
6 castraveţi mici (sau unul foarte mare)
o legătură de mărar
2-3 căţei de usturoi (după gust)
o lingură de zeamă de lămâie
Sare




Se începe cu castraveţii, care se curăţă şi se dau pe răzătoare. Se presară un pic de sare peste ei si se lasă la scurs în timp ce pregătim iaurtul.











Se încorporează uleiul de măsline în iaurt, amestecând continuu. Se pune ulei puţin câte puţin până când iaurtul îşi schimbă gustul şi se simte cel de măsline. 






Se adaugă căţeii de usturoi striviţi, castraveţii (pe care trebuie să îi stoarceţi foarte bine), mărarul, zeama de lămâie şi, dacă mai este nevoie, se mai adaugă sare. Se lasă la frigider minim o oră înainte de servire.













Cu toate că am făcut porţie dublă, la noi s-a terminat imediat! :)


Enjoy it!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu